duminică, 18 august 2013

Cetatea Vaticanul.

Istoria de Vatican : Situat pe locul în care Sf. Petru a fost martirizat și înmormântat în urmă aproape 2000 de ani aceasta a fost întotdeauna un domeniu important pentru Sfântul Scaun.
Înainte de 1860 cele mai multe din centrul Italiei a fost reglementată de către statele papale din care Papa a fost capul. Terenurile lor au fost protejate de mercenari angajați și armate internaționale. Prin 1860, cu toate acestea, cele mai multe din statele papale a fost absorbit în Regatul Italiei cu Roma trecut să capituleze în 1870.
În 1929, Tratatul de la Lateran a permis statului Vatican să fie format, și de aici condusă de Episcopul Romei - Papa.
Terenurile originale care Vatican ocupă astăzi, a fost, de asemenea, site-ul de Circus împăratului roman Nero. Obeliscul din centrul pătrat Vatican (doar ramasita a originalului Circus) a fost inițial o parte din Heliopolis (un oras antic egiptean, care se afla în imediata apropiere a prezenta zi Cairo), dar luate de către împăratul roman Caligula și a ridicat aproape de locul unde se se află astăzi.
Site-ul de Circul lui Nero are reputația de a fi cunoscut locul unde au fost martirizați mulți creștini. Se crede de asemenea că Sf. Petru a fost răstignit cu capul în jos aici.
în 326 d.Hr. imparatul Constantin (care a recunoscut oficial creștinismul) a construit o bazilică peste mormântul Sf. Petru. Săpăturile ulterioare, comandate de către Papa Pius între 1939 și 1941, am găsit într-adevăr un mormânt. Odată Bazilica a fost construita zona înconjurătoare (în cazul în care Vaticanul se află în prezent), a fost în mare parte dezvoltat de clădiri pentru atribuțiile bisericii.
Mult spre disperarea lui Michelangelo la Bazilica originala inclusiv sale coloane antice romane și fațadă a fost neîndemânatic rupt în jos de Borromeo (arhitect Papei și designerul inițială de St Peters Basilica) și foarte puțin din structura originală a fost salvat. Acest lucru nu a fost să fie începutul unei relații bune între cele două ...
In ultimii ani zona de care Vaticanul ocupă acum a fost să fie incluse în zidurile fortificate de la Roma - De cealaltă parte a râului Tibru, dar încă în zidurile vechi ale orașului. Acest format a fost de a fi convenabil pentru Tratatul de la Vatican.După ce Roma a devenit parte a regatului italian în 1870 poziția Papei și a Bisericii Catolice a devenit o anomalie. Papa și atribuțiile sale au fost în mare măsură recunoscute și că au fost deranjate în baza Vaticanului, deși oficial ei se considerau închiși.
Acesta a fost Tratatul de la Lateran din 1929, care a recunoscut statul Vatican (granițele au fost mult influențate de poziția de vechile ziduri fortificate de la Roma). Tratatul a fost convenit între Benito Mussolini, regele Victor Emmanuel III și Papa Pius al XI. Toate părțile au convenit asupra faptului că nu a fost să fie asociat, sau gândit, ca un ultim vestigiu al Statelor Papale
  • Cetatea Vaticanului este cea mai mică țară din lume, cu cea mai mică populație. Acesta măsoară 44 de hectare (110 acri) și are o populație de aproximativ 1000 de oameni.


  • Vaticanul are propriul oficiu poștal și emite propriile timbre. Sistemul de e-mail Vaticanul este utilizat pe scară largă de către romani ca, în cele mai multe cazuri este mult mai rapid decât poșta italiană.


  • Postul de radio al Vaticanului este situat într-un turn din interiorul Grădinile Vaticanului și difuzează în 20 de limbi din întreaga lume.


  • Gara Vaticanului a fost deschis în 1930 și este folosit in principal pentru transportul de marfă.


  • Piazza di San Pietro (Piața Sf. Petru) și colonade au fost proiectate și construite de către Bernini (finalizată în 1667). La 314 de metri lungime și 240 metri lățime, este cea mai mare piata din Roma. Bernini (cu ajutorul elevilor lui), proiectat de 140 de statui ale sfinților care decoreaza colonade.


  • Cetatea Vaticanului emite propriile pașapoarte, Papa, cardinali, membri ai Gărzii Elvețiene și clerul fiind destinatarii.


  • Cetatea Vaticanului este un Patrimoniului Mondial UNESCO, doar site-ul pentru a cuprinde o țară întreagă.


  • Italienii au voie să doneze 8% din taxele anuale la Vatican (acest lucru este în loc de a plăti ea a guvernului italian).


  • În 2007, Vaticanul a optat pentru a deveni primul stat neutru de carbon de compensare amprentei de carbon cu crearea de o pădure din Ungaria.


  • Timbre Vatican monede proprii. € 1 moneda de care are un portret de actualul Papă este în mare a cererii cu colectori.


  • Muzeele Vaticanului sunt de peste 9 mile (14,5 km) lungime, și se spune că, dacă ați cheltuit doar 1 minute admirând fiecare tablou v-ar lua 4 ani pentru a finaliza circuitul!
  • Înființată în 1506 de către Papa Iulius al II-lea Garda Elvețiană Pontificală (Garda Vatican) au fost inițial angajați ca gărzi de corp personale la Papa, în prezent ele servesc ca forța militară a Vaticanului.


  • Pentru a fi un paznic elvețian trebuie să fie: cel puțin 1,74 m (5'8'' 0.5) în înălțime, Femeie, catolic, cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, au urmat cursuri de formare de bază în armata elvețiană, și, desigur, să fie Swiss.
  • Papa este un monarh non-ereditar ales și a controlului judiciar, executiv și legislativ complet asupra Vaticanului - ceea ce înseamnă că este în prezent singurul monarh absolut din Europa.


  • Balconul pe care tribune Papa nou-aleși este numit "Loggia a binecuvântării", este de aici că mai multe milioane de oameni din întreaga lume auzi primul binecuvântarea "Urbi et Orbi", în oraș și în lume.


  • Este adevărat că unii papi au copii fathered?
    Da, mulți, prea numeroase pentru a menționa aici! Papa Innocence VIII a avut opt! Este, de asemenea, zvonuri că Cristofor Columb a fost, de asemenea, fiul rătăcitor Papei. Este mulțumită Papei Innocence care Columb a primit finanțare pentru călătoria sa la noua lume.
  • Este documentat faptul ca, după Papa Leon a venit un Papa Ioana. 
    Ioan Anglicus, născut în Mainz, a fost inregistrata ca fiind papa timp de doi ani, șapte luni și patru zile. Se pretinde că Ioan a fost, de fapt, femeie.
    Joan / Ioan a fost dus la Atena de către un iubitor de ei și a făcut să-și ascundă identitatea ei de pansament în haine bărbătești. Joan a fost un savant extrem de luminos și a crescut rapid în societate. În Roma a crescut rapid printre masterat learnered și studenți și, în curând ea a fost alegerea de toată lumea pentru Papei.
    În timp ce Papa a ramas insarcinata cu partenerul ei și se spune că a dat naștere în timpul unei procesiuni de la Bazilica Sf. Petru la Lateran, într-o bandă îngustă între Colosseum și Biserica Sf. Clement. După ce a fost descoperit identitatea ei a fost ucis și îngropat în același loc.
    Vatican fapte de la eveniment:
    • Papii au fost efectuate în jurul într-un scaun cu o gaură în partea de jos, se presupune că, pentru a permite Cardinalilor pentru a verifica maturitate.
    • Din documentația secolul al 16-lea există dovezi de un bust de Johannes VIII, Femina ex Anglia între o linie de busturi papale din Siena Cathedral.
    • Procesiuni papale oprit utilizarea pe strada în cauză ( Via Vicus Papissa - str. Doamna Papa).
    • Nu a fost o statuie și altar pe strada de o mamă și copil, reprezentând Popess și copilul ei. Statuia nu mai este, dar altar încă mai există.
    • Legende spune ca o lespede de piatră a marcat locul unde Joan a dat naștere și a fost îngropat. Cu toate acestea, Papa Pius al V-au scos-o în secolul al 16-lea.
    • Pentru această zi o ilustrare a muncii ei rămâne în Bazilica Sf. Petru, la poalele baldacchino , altarul principal (peste mormântul Sf. Petru).
    • Spre deosebire de majoritatea altor papi, nu ilustrare publice sau pictură există în Vatican de Papa Johannes.
    VA URMA